ashes to ashes
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava

 

 opisi vrst

Go down 
AvtorSporočilo
-
love is lost on you
love is lost on you
-

Število prispevkov : 320
Reputation : 37
Join date : 11/04/2012
Age : 23
Kraj : new orleans

opisi vrst Empty
ObjavljaNaslov sporočila: opisi vrst   opisi vrst EmptyPet Jul 26, 2013 4:13 am

  angels

  obstajali so že pred samim nastankom sveta, sprva zgolj v obliki nekakšnih duš ali duhov in so tako imenovani glasniki boga, ki prenašajo njegova sporočila iz nebes na zemljo. sporočila so jim posredovana od višjih angelov, saj sami stikov z bogom nimajo, med njihove naloge sodi tudi varovanje ljudi in vodenje le-teh po poti njihove usode. v svoji pravi obliki (podobi srebrne meglice) na zemljo ne morejo priti, zato si za čase svojega bivanja poiščejo človeka, ki služi kot njihovo 'prevozno sredstvo' in v tem času nima svobodne volje – njegovo telo in delovanje sta povsem odvisna od angela, ki se v njih nahaja. ko si najdejo začasno telo, lahko svobodno hodijo po zemlji in na prvi pogled delujejo kot vsi preostali ljudje. a na golem hrbtu so jasno vidne brazgotinaste zareze, kjer se sicer nahajajo krila. slednja lahko vidijo le preostali angeli in pa tako imenovani vidci, katerih je izredno malo. prepozna se jih tudi po pogledu - njihove oči se ob vznemirjenju in silovitem navalu čustev obarvajo rahlo srebrno.

  njihova dolžnost je brezpogojno spoštovanje navodil, ki jih dobijo od višjih angelov. vsako neupoštevanje navodil ali kršenje pravil je kaznovano, prav tako imajo točno določen hierarhični red. angeli vedno govorijo resnico, strogo prepovedana so vsaka razmerja z ljudmi, ki niso zgolj poslovna ali del božjih načrtov. vsi imajo nekaj posebnih moči, nekateri še kak dodaten dar, ki so si ga prislužili z leti delovanja. vsi so 'nagrajeni' z neverjetno hitrostjo, možnostjo videnja v prihodnost, poleg tega lahko vplivajo na človeški spomin ali razum. na ta način lahko izbrišejo morebitna videnja angelov ali jih prepričajo, da so videli nekaj povsem drugega. medseboj lahko uporabljajo telepatijo. angeli sicer imajo določen spol, vendar se ne morejo reproducirati - angeli so ustvarjeni s strani boga in ne rojeni. angelov se ne da ubiti z nobenim ljudem poznanim orožjem - ubije se lahko le njihova človeška oblika.

 • poznamo različne vrste angelov:
  - nadangele (michael, ariel, raphael, gabriel)
  - angele varuhe (v varstvo dobijo osebo ali dve in so odgovorni za njihovo varnost)
  - angele glasnike (prenašajo pomembna sporočila iz nebes)
  - 'specializirane' angele (ljubezni, vojne, dobrote, itd.)

  po apokalipsi so se porazgubile tudi vrednote angelov. naenkrat so v vrstah morilcah in izgleda, da sploh ne izbirajo več kdo nastrada za voljo njihovih ciljev. vendar vseeno ravnajo premišljeno in med žrtve spravijo zgolj tiste, ki so na neki točki grešili. vsak nedolžen umor je kaznovan s padcem, prav tako vsako neupoštevanje ukazov. novih angelov je vedno več, saj skušajo okrepiti svoje vrste, da bi dosegli zmago. a skupaj s številčnostjo 'otrok' pride tudi tveganje, da jih bo vedno več kršilo pravila in se preveč naslonilo na novo pridobljeno nesmrtnost.

  demons

  začetek demonov se je začel s padcem luciferja in njegovim izobčenjem iz vrst angelov. lucifer ali satan se je uprl proti bogu iz ljubezni do njega. ni prenesel božje ljubezni in navdušenosti nad tako nepomembno vrsto kot so ljudje, na katere je postal ljubosumen. njegov padec se je pričel, ko je v božji raj poslal kačo, ki je adama in eva napeljala k izvirnemu grehu. lucifer si je nato domovanje našel v podzemlju, peklu, kateremu vlada. demoni za razliko od angelov, obstajajo zgolj v svoji človeški obliki, katere ne morejo spreminjati - takšno kakršno so pridobili ob svojem rojstvu, takšno obdržijo do svoje smrti. vsi demoni so bili v preteklosti ljudje, ki so kasneje zaradi svojih grehov pristali v peklu. tam jih najprej pričaka obvezna doba odplačevanja kazni - mučenje in spokoritev grehov.

  lucifer si je tako začel graditi vojsko mučenih duš, ki odgovarja neposredno njemu. sčasoma se je tudi v peklu razvila posebna hierarhija, na vrhu katere je lucifer, tik pod njim pa višji demoni. demone se lahko prepozna po črni barvi njihovih oči, ki se tako obarvajo ob silovitejšem navalu čustev. sicer pa jih zaznamuje nadnaravna moč in hitrost, producirajo lahko ognjene krogle in do neke mere nadzirajo preostale elemente. na človeški um ne morejo vplivati, so pa precej znane pogodbe med človekom in 'hudičem' - izpolnitev želja v zameno za človeško dušo. demonov se dokončno ubiti ne da, lahko se le forsira njihova vrnitev nazaj v pekel, kjer ostanejo nekaj desetletij pred vnovičnim povratkom na svet. vedno več po svetu leze manjših demonov, ki so dokaj nepomembni, a imajo vseeno prednost z nadnaravnimi močmi, ki jih ljudje nimajo.

  humans

  sprva so obstajala le nebesa, kjer se je nahajal bog skupaj z angeli. na koncu stvarjenja sveta je bil ustvarjen pri človek, adam, za njim še prva ženska, eva, ki je po bibliji nastala iz adamovega rebra. oba sta živela v božjem raju, njune misli so bile čiste. ko se je lucifer uprl bogu, je v vrt poslal kačo, ki je prva človeka speljala od dobrega, da sta prekršila eno in edino božje pravilo: naj ne jesta z drevesa spoznanja slabega in dobrega. po tistem sta bila izgnana iz raja, ki se je tako za vse večne čase zaprl pred človeštvom. vsi ljudje izhajajo iz adam in eve in so tako 'zaznamovani' z izvirnim grehom. o svetu tam zgoraj in tam spodaj se jim niti ne sanja, z izjemo vernikov. med ljudmi se vsako generacijo rodi videc ali dva, ki ima sposobnost komuniciranja z angeli (če in ko se mu le ti prikažejo ali mu prečkajo pot) - je edini, ki lahko vidi angelska krila v njihovi človeški podobi. sicer pa so ljudje v grobem zgolj figurice na igralni plošč, ki jih pomikajo angeli in demoni. danes sicer vidijo večino angelov, ker se ti svobodno kažejo naokrog. sicer pa je bila njihova vloga v svetu zmanjšana na vlogo hišnih ljubljenčkov.

  other species

  v zgodovini je po svetu hodilo veliko več demonov in angelov, kakor danes, prav tako je takrat obstajalo več različnih vrst nadnaravnih sil, ki so večinoma živela v sožitju, dokler se ni zgodil vesoljski potop in je božja moč prizanesla le redkim nadnaravnim bitjem - le angelom in demonom. vendar je v literaturi moč najti veliko govora o tako imenovanih padlih angelih, angelih teme, ki ne sodijo med demone, a so bili izobčeni s strani boga in tako padli na zemljo. vzeta so jim bila krila, po virih sodeč pa naj bi jim ostalo nekaj starih moči. po vsej pravilih bi jih moral v svoje vrste vzeti lucifer, a se je slednji raje osredotočil na svojo vojsko demonov. druga vrsta so bili polangeli - polljudje ali nephilim, ki so se rodili iz zveze med angeli in ljudmi. takšne zveze so bile sicer strogo prepovedane, a so se dogajale. pravijo, da jih je potop odplaknil.
Nazaj na vrh Go down
https://ashes-to-ashes.forumsl.net
 
opisi vrst
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
ashes to ashes :: welcome to ashes to ashes! :: 
she's buying the stairway to heaven,
-
Pojdi na: