ashes to ashes
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava

 

 ari'el, lucian an'an

Go down 
AvtorSporočilo
lucian ari'el

lucian ari'el

Število prispevkov : 43
Reputation : 2
Join date : 11/07/2012
Age : 22
Kraj : trapped in a cigarette box
Age : one liners. ZING!

ari'el, lucian an'an Empty
ObjavljaNaslov sporočila: ari'el, lucian an'an   ari'el, lucian an'an EmptySre Jul 11, 2012 12:53 pm

[Only admins are allowed to see this image]
Lucian An'an Ari'el

twenty-nine | new orleans, louisiana | unemployed | undecided | marilyn manson

i'm coming on like a hurricane, my lightning's flashing across the sky.
you're only young but you're gonna die, i won't take no prisoners won't spare no lives.


[Only admins are allowed to see this image]

  Kaj če bi vam pisec velike umetnine pred nos položil osnutek romana. Zmečkan zvitek, ki prej liči na izvleček včerajšnjega časopisa, kot pa na novo Shakespeareovino. List, pokapljan z razmazanim črnilom, z 'a'ji, 'o'ji in 'e'ji popolnoma enakimi. Skropucalo brez pomena in s težko berljivo vsebino, ki ne izžareva dobrodošlice, temveč le odvrača bralca. Bi skočili s stola in čestitali piscu? Ne. Izognili bi se navidezno izbežni kritiki in odprli novo stran v svojem življenju. A pisec si nebi opomogel in vi bi ubili reinkarnacijo nečesa izjemnega. Lucian Ari' El; Popackan list papirja.
  Luc je bil rojen kot drugi otrok v družino delavskega razreda. Njegova mati, Alandria, je delala kot šivilja, znana po svojem hitrem delu, zato je služila več, kot bi se pričakovalo od vsakdanje šivilje. Bila je prijazna gospa, a deloholik. Zaradi denarne stiske je imela delavnico odprto 12 ur na dan, zato časa za otroka ni imela veliko. Oče, po imenu Oliver, je imel nezanemarljivo pozicijo v hierarhiji velikega podjetja z belo tehniko, kjer je večinoma delal v pisarni. Oliver je bil dober človek, a s problemom samo kontrole - prav tako pa je rad zvrnil kakšen kozarček preveč... no, ali pa kakšen liter preveč, razlika ni pomembna. Skupaj sta pred Lucianom imela še hčer Anelio, ki je v času mladčevega otroštva že odšla na študentsko izmeno. Alandria in Oliver se nista razumela najbolje. Po napornih delavnikih sta hodila domov le z razlogom, da skleneta rogove, izkričita jezo, povzročeno v službi drug na drugega in posredično tudi na Luciana in nato ležeta k spancu vsak na svoj del sedežne garniture, ker sta oba 'plemenito odkorakala od skupne postelje'. V času straševskih nesporazumov pa je Lucian odraščal. Že od ranega otroštva, od začetka šole je imel žgoča, življenjsko pomembna vprašanja, ki mu nikoli niso bila odgovorjena s strani staršev. Kaj je vera? Koga ljubiti? Zakaj se ljudje pobijajo? Zakaj sovraštvo? Odgovore je iskal in naivno sledil vsaki sledi, ki mu je bila na voljo. Podzemne skupščine. Glasna glasba. Umetnost. S temi si je pojasnjeval svet, saj si z drugim ni mogel. Videl je, da ga lahko bližnji (psihično in fizično) prizadanejo, zato drugih ni puščal blizu. Gledal je naravo. Gledal je, kako se gosenica zabubi in čez nekaj tednov iz nje vzleti metulj. Njegovo odraščanje naj bi bila njegova buba. Spreminjal se je tako, kot mu je narekovala poetična intuicija, opijanjena z mnenji in pogledi skrajnežev. Tako je postal kar je sedaj. Čustvena razvalina.
  V času obiskovanja srednje šole je postal pravi čudak in socialni izobčenec. Do sedaj njegov zunanji izgled in neobičajni, vendar izredni intelekt nista ogrožala nikogar, razen njegovih ocen, a zdaj so se šolarji okoli njega počutili slabo v njegovi bljižini. Zakaj?
  Ker se je oblačil drugače?
  *Lucova zunanja podoba je začela izražati mučenika, ki je postajal. S tem, ko se je zaprl vase, je opazoval, kaj se trenutno dogaja po svetu. Resnica je očem kamere skrita. Navidezni idol laže pred veliko publiko ljudi, ki naj bi bili vohuni za resnico. Dopisniki. Reporterji. In poneumljeno ljudstvo aplaudira posrednemu morilcu mnogih, ki pred kamero poljublja njihove otroke in se rokuje z velikimi imeni, ki imajo pod palcem tudi toliko umazanega kot on, med tem, ko so v ječah zaprti dobrota, milina in tisti ščepec upanja, ki mu je uspelo uiti iz pandorine skrinjice skupaj s pogubnim zlom, ki ga s skupnim imenom lahko imenujemo preprosto moderna civilizacija ali ZDA. Gledal je, kako najstnice in starejše ženske gledajo navzgor proti foto modelom in zvezdam resničnostnih šovov. Proti ženskam s postavo kot peščena ura, a z življenjskimi problemi, tarnajoč "Oh, kaj bi dala, da bi bila takšna kot Merilyn Monroe." Vse to se je odražalo v njegovi podobi. Bel obraz, ki naj bi ponazoril kako enolična je postala amerika. Debela šminka za vse razvajene avše, ki želijo pogubo od življenja samo zato, da bi nekoč porivala tipa z radijatorčki. Ostrigel se je tako, da mu je frizura zakrivala eno oko in nosil je barvne leče. Le tako naj bi se namreč zaščitil pred enoličnostjo naroda.
  Je bil nevaren zaradi svojega razmišljanja? Seveda so bile njegove misli unikatne in samodestruktivne, če ne celo včasih genocidne, a imel čisto določeno mejo med mislimi in realizacijo. Očiten filter med možgani in usti. Nekaj, kar očitno manjka narodu današnjega dne.
  Karkoli je že bilo, moralo se je končati. Obmetavanje z listi papirja. Smrtne grožnje. Fizično nasilje s strani vrstnikov. Spisek bi se lahko nadaljeval do onemoglosti. Vse to ga je prisililo v dvom vase. Ali je dobro res tisto, k čemur mora stremeti? Morda pa bi lahko svojo inteligenco - namesto v zrak, poslal v podzemlje? So nadnaravna bitja sploh resnična? Ali je moja seksualna usmerjenost prava? Sem aseksualen? Hetero? Metro? Homo? Takšna vprašanja so se porajala komaj polnoletnemu, še devičnemu Lucianu, ki je bil izključen iz šole v 3. letniku zaradi slabih ocen, pa tudi zato, ker je on sam prosil za izključitev. Zdaj je živel par sto kilometrov stran od staršev in čas je bil za zaposlitev? A kje? Nikjer ga niso sprejeli. Skozi je dal že marsikaj. Od prigode z lastnikom cirkusa, ki ga je za nekaj let vzel kot klovna, a ga izključil ker so ga obtožili da zaposljuje ljudi, ki delajo z črno magijo, do socialne pomoči. Nekako se je prigaral skozi življenje z menjanjem služb, igranjem svoje kantavtorske glasbe na ulici in zanemarljivo močjo s strani države. Zdaj je čas, da se odkrije zares. Zdaj je čas, da iz bube končno prodre metulj. Ampak kakšne barve bodo njegova krila?


[Only admins are allowed to see this image]

my name is VID and i'm FOURTEEN years old.
i'm in the rpg business for FIVE AND A HALF years, you can also find me under the name of (information currently unavailable).

[Only admins are allowed to see this image]
credit to [Only admins are allowed to see this link] and [Only admins are allowed to see this link].
Nazaj na vrh Go down
-
love is lost on you
love is lost on you
-

Število prispevkov : 320
Reputation : 37
Join date : 11/04/2012
Age : 23
Kraj : new orleans

ari'el, lucian an'an Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: ari'el, lucian an'an   ari'el, lucian an'an EmptyČet Jul 12, 2012 7:05 am

[Only admins are allowed to see this image]
Nazaj na vrh Go down
https://ashes-to-ashes.forumsl.net
 
ari'el, lucian an'an
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
ashes to ashes :: and it makes me wonder :: 
how everything still turns to gold,
 :: 
pre-apocalypse,
 :: 
stari opisi,
-
Pojdi na: